دانلود پاورپوینت بنای ایوان کرخه
دانلود پاورپوینت بنای ایوان کرخه
شاپور دوم ساساني(379-309) در25 كيلومتري غرب شوش بر ساحل راست رودخانه كرخه يك شهر جديد شاهي بنا كرده كه در متن پهلوي شهرستانهاي ايران از اين شهر بنام(ايران كردشاپور)نام برده است يعني شهري كه شاپور ساخته است و امروزه ان را ايوان كرخه گويند.
تاريخ بناي مورد نظر نامشخص است ، اين بنا مي توانسته در عهد شاپور دوم (379-309) بنا شده باشد و يا به هنگام پي افكني مجددشهر بوسيله قباد اول (531-488)
توضیحات: پاورپوینت بنای ایوان کرخه
مقدمه:
شمال و شرق خوزستان را سلسله جبال زاگرس فرا گرفته است كه ارتفاعات آن در جهت جنوب غربي كاهش مي يابد، به طوري كه در نواحي جنوبي تر به صورت تپه ماهورهايي نمايان مي شود. استان خوزستان را از نظر پستي و بلندي مي توان به دو منطقه كوهستاني و جلگه اي تقسيم كرد. منطقه كوهستاني در شمال و شرق استان قرار گرفته و منطقه جلگه اي آن از جنوب دزفول ، مسجد سليمان ، رامهرمز و بهبهان آغاز شده و تا كرانه هاي خليج فارس و اروند رود ادامه مي يابد. استان خوزستان داراي آب و هواي مختلف است
اب و هواي نيمه بياباني كه شهرهاي آبادان ، خرمشهر،ماهشهر ، هنديجان ، دشت آزادگان و نواحي دزفول ، بهبهان ، رامهرمز ، شوشتر و نواحي شمال اهواز را در بر مي گيرد. آب وهواي استپ گرم كه نواحي شمال دزفول ، بهبهان ، رامهرمز، شوشتر و شمال اهواز را در بر مي گيرد.
استان خوزستان تحت تاثير سه نوع باد قرار دارد:
اولين باد، جريان سرد نواحي كوهستاني و دومين باد( شرجي)، جريان گرم و رطوبتي از خليج فارس است كه به سوي جلگه مي وزدو هميشه مقداري شن و خاك و رطوبت همراه دارد. بر اساس داده هاي ايستگاههاي سينوپتيك استان خوزستان استان خوزستان در سال 1375 ، حداقل مطلق درجه حرارت 2- درجه سانتي گراد و حداكثر مطلق درجه حرارت با 40/50 درجه سانتي گراد در اهواز گزارش شده است.
جغرافياي تاريخي استان
استان خوزستان يكي از كهن ترين سرزمين هاي تمدن بشري است. اين تمدن در 6000 سال پيش در شوش پديد امد ، هزار سال بعد دولت مقتدر ايلام در شوش پايه گذاري شد و 3000 سال پيش از ميلاد، دولت ايلام توسط آشوريان منقرض گرديد. در سال 640 ق.م شوش به دست آشوري ها تسخير و به دو بخش تقسيم شد. قسمت شمالي يعني انزان به دست پارسها افتاد و قسمت جنوبي ان به تصرف آشور در آمد.در تابستان سال 538 ق.م كوروش هخامنشي به بابل لشكر كشيد و با شكست بابل كليه خاك ايلام جزو متصرفات هخامنشي گرديد و شهر شوش به عنوان يكي از پايتختهاي هخامنشي برگزيده شد . داريوش هخامنشي در حدوود سال 521 ق.م شوش را به مركز شاهنشاهي خود تبديل كرد و در آن كاخ باشكوهي از سنگ به نام هديش احداث كرد . در زمان خشايار شاه پايتختهاي ايران از جمله شوش به اوج عظمت و رونق رسيدند. با حمله اسكندر دوران اوج و شكوه سلطنت خيره كننده هخامنشيان به پايان رسيد. در سال 333ق.م اسكندر بر هخامنيان پيروز شد و شهر بابل و شوش را با ذخاير بسيار ارزشمند طلا و نقره تصرف كرد . پس از فوت اسكندر در بابل جانشينان او در ايران دولت سلوكيان را تشكيل دادند. در سال 187 ق.م در اثر ضعف دولت سلوكي پارس و خوزستان متحد شدند و از دولت سلوكي جدا شدند. مهرداد اول اشكاني 137- 171 ق.م نيز " دقريوس" شاه سلوكي را در جنگي شكست داد و شخصي به نام كامثاسكير را كه از خاندان اشكاني بود به حكومت خوزستان منصوب كرد. با قدرت گرفتن ساسانيان اين ناحيه روبه عمران و آباداني گذاشت . شهر جندي شاهپور با دانشكده بسيار معروف نيز از شهرهايي است كه در اين دوران از رونق و شكوفايي چشمگيري برخوردار بوده است.
پس از شكست يزدگرد سوم در جنگ معروف نهاوند، ايرانيان به مرور به دين اسلام گرويدند. از سال 17 ه.ق در عهد خلافت عمر كشور گشايي مسلمانان به پيروزي تازه اي دست يافته بود ، بصره به عنوان يكي از حاكم نشينها و نايب الحكومه انتخاب شد. مهمترين و خونين ترين واقعه نخستين قرن اسلام در خوزستان ، قيام توده هاي بدوي و روستاييان عرب و ايراني بود كه زير لواي خوارج يا ارزقيان سر به شورش برداشتند. حجاج بن يوسف در سال 78 ه ق اين قيام را با بي رحمي و سنگدلي سركوب كرد . قيام ديگري نيز در سالهاي 249 ه.ق به رهبري صاحب الزنج خوزستان را فرا گرفت.در اواسط سده سوم ه- ق دولت عباسيان رو به انحطاط گذاشت و زمينه رشد قيام ايرانيان به رهبري يعقوب ليث صفاري فراهم شد. يعقوب ليث از سيستان علم استقلال برافراشت و در شوال سال 261 ه- ق فارس را تسخير و به سرعت حمله به بغداد را ( مقر خلافت عباسيان ) آغاز كرد، ولي بلافاصله به شوش و شوشتر عقب نشيني كرد.در سال 288 ه- ق عمروليث جانشين يعقوب در خوزستان به قتل رسيد. در سال 326 ه- ق معز الدوله ديلمي ، كرمان و خوزستان را تصرف كرد . با روي كار آمدن سلجوقيان ابو كاليجاد ديلمي به حكومت خوزستان منصوب شد و در سال 434ه- ق با همين سمت در گذشت. از اين سال تا سال 845 ه0ق به ترتيب خوارزمشاهيان ، خاندان شلمه افشار، اتابكان فارس ، آل مظفر ، آل جلاير و تيموريان بر تمام يا قسمتي از خوزستان حكم راندند.
در سال 845 ه- ق جنبش مذهبي ديگري به عنوان شعشعيان در اين نواحي شكل گرفت. رهبراين جنبش سيد محمد مشعشع ادعاي مهدويت داشت و از اين زمان خوزستان به دو ناحيه عرب نشين و غير عرب نشين تقسيم شد. در سال 872ه- ق سلسله ايلخانان به دست آق قو يونلوها منقرض شد و سيد محسن فرزند سيد محمد مشعشع از اوضاع آشفته ناشي از آن استفاده كرد و بر سراسر خوزستان مسلط شد. پادشاهان صفوي چندين بار براي سركوب مشعشعيان و افشار به خوزستان لشكر كشيدندو هر بار پس از سركوب آنها ابقا كردند . با انقراض صفويان به دست محمود افغان خوزستان همچنان به تهماسب ميرزا جانشين پادشاه شكست خورده صفوي وابسته باقي ماند و محمد افغان براي دست يافتن به اين ناحيه در سال 1136 ه- ق لشكري به اين ناحيه گسيل داشت ولي نتيجه اي نگرفت. نادر شاه ، افغانهارا از اصفهان بيرون راندو در بهار سال 1142 ه- ق از راه فارس و كهكيلويه روانه خوزستان شد.
پس از قتل نادر، خاندان مشعشعي بار ديگر به رياست موسي مطلب هويزه را به تصرف در آوردند. مشعشعها پس از استقرار در هويزه به سوي شوشتر ، دزفول و شوش روي آوردند و با طايفه آل كثير جنگيدند و نواحي مزبور را تصرف كردند. در همين دوران كريم خان زند پس از ده سال كشمكش و جدال قدرت را به دست گرفت . پس از درگذشت كريم خان زند بار ديگر خوزستان دچار هرج و مرج شد . در زمان فتحعلي شاه قاجار خوزستان به دو بخش شمالي شامل شوشتر ، دزفول و هويزه جزء كرمانشاهان ، به محمدعلي ميرزاي دولت شاه سپرده شدو بخش جنوبي آن شامل رامهرمز ، فلاحيه و هنديجان جزء فارس به حسينعلي ميرزاي دولت شاه شاهزاده مقتدر قاجاري دوباره براي سركوب مخالفين به خوزستان لشكر كشيد. در زمان همين شاهزاده بند معروف ميزان در شوشتر باز سازي شد و آب به شاخه شطيط و نهرداران جريان يافت.
کلیات بنای ایوان کرخه
شاپور دوم ساساني(379-309) در25 كيلومتري غرب شوش بر ساحل راست رودخانه كرخه يك شهر جديد شاهي بنا كرده كه در متن پهلوي شهرستانهاي ايران از اين شهر بنام(ايران كردشاپور)نام برده است يعني شهري كه شاپور ساخته است و امروزه ان را ايوان كرخه گويند.
تاريخ بناي مورد نظر نامشخص است ، اين بنا مي توانسته در عهد شاپور دوم (379-309) بنا شده باشد و يا به هنگام پي افكني مجددشهر بوسيله قباد اول (531-488)
توصيفي از بنا
توصيفي از بنا ،در رابطه با دقت كاملا توجيه شده اي در مورد مسئله بازسازي تصوري پوشش ،اخيرا بوسيله بوشارلا(1978 صفحات 284-282) انجام شده است، به نظر ما مرجح است كه متن او در اين مورد را عرضه كنيم:
كاخ در گوشه جنوب شرقي شهر واقع شده است.آثار بر روي ديوار شرقي مستقر هستند در اين محل تو نشستگي با چندين متر عمق به طول حدودا 80 متر را طرح مي كند.
نقشه
نقشه : فقط بخش اندكي از بنا باقي مانده است .به موازات ديوار ،بناي بلند 55 متري وجود دارد كه در آن سه اتاق قابل تميز هستند:در مركز ،يك سرسراي مربع به ضلع 7متركه در شمال و جنوب با دو سرسراي مستطيل (9متر*17متر) همجوار است.در روي ديوار شرقي ،تنها تنها ديوار حفاظت شده تا امروز حركت قوسهاي عرضي به عرض 60/1متر با فاصله 72/1 تا 58/1 متر مشهود است . در فاصله بين قوسها ،ديوار داراي پنجره هاي باريكي است كه پايه آنها اندكي بالاتر از پاكار قوسها است.
ودیگر توضیحات..................................
تعداد صفحات پروژه:45
این مطلب در تاریخ: 19 / 9 / 1393 ساعت: 14:42 منتشر شده است
برچسب ها : , , دانلود پروژه معماران آلمان, ابنیه, از نظر تعداد ,,,, پروژه های پاورپوینت (powerpoint ),, ایوان, ایوان مداین, ایوان کرخه, بروزکد, بنای ایوان, تاریخی, دانلود, دانلود ایوان کرخه, دانلود پاورپوینت بنای ایوان کرخه, دانلوند رایگان, فرهنگسرا, مرجع دانلود, مرمت, مسکونی, مقاله, نای ایوان کرخه, ورد, پاور, پاورپوینت بنای ایوان کرخه, پاورپوینت کرخه, پروزه ایوان, پروزه معماری, پروژه, پروژه ایوان کرخه, پروژه کرخ, کرخه, کرخه دانلود,